Terug

Verbouwing financieren: Hoe doet u dat?

Zoals bekend, is de rente op uw spaarrekening zeer laag. Op dit moment is de rente zelfs lager dat de rente die je betaalt voor een hypotheek of krediet. Het kan hierdoor interessant zijn om uw spaargeld te gebruiken om een kleine verbouwing uit te voeren. Het is wel raadzaam om te zorgen voor een buffer na de verbouwing, voor de eventuele financiële tegenvallers.

Hypotheek oversluiten
Een verbouwing kan het moment zijn omuw hypotheek over te sluiten of een tweede hypotheek te nemen. Gelet op de historische lage hypotheekrente is dit zeker interessant een van deze twee opties te overwegen. Het bedrag welke gebruikt zal worden voor de verbouwing, zal door de geldverstrekker in een bouwdepot worden geplaatst.

 Voor- en nadelen
De verbouwing kan van invloed zijn op de marktwaarde van uw woning waardoor de WOZ-waarde zal stijgen. Met als gevolg dat u een hogere ozb belasting gaat betalen. Zoals wellicht bekend, kunt u de (hypotheek) rente op uw lening (voor de aanschaf, het verbeteren of het onderhoud) van uw eigen woning 30 jaar lang aftrekken van de belasting in box 1.

Duurzaam verbouwen
Een investering in uw huis die naast een verhoogd wooncomfort ook nog een besparing op de energierekening met zich meebrengt. Bovendien levert u een bijdrage aan een beter milieu. Daarnaast heeft een duurzame verbetering aan uw woning vaak ook een positieve invloed op de waarde van uw huis. Een win-win situatie dus!

Afspraak inplannen?
Wilt u meer informatie ontvangen of een afspraak inplannen met onze hypotheekadviseur om te kijken naar uw mogelijkheden? U kunt ons bereiken door ons te bellen op: 0186-820000 of een e-mail te sturen naar info@overwater-hypotheek.nl.

Ontdek nu ook onze App

Met onze App heeft u in een handomdraai alle belangrijke informatie bij de hand. Meld direct uw schade of plan zelf een afspraak in.

Blijf op de hoogte

Door onze nieuwsbrief houden wij onze bestaande en toekomstige relaties op de hoogte van de ontwikkeling van ons kantoor en ons vakgebied.